SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/002 | 7400 Kaposvár, Cseri út 6.

Intézmény logo

KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Az intézményben az ötéves technikumi képzés keretében az érettségi bizonyítvány mellé magasépítő technikus (építőipar ágazat), faipari technikus (fa- és bútoripar ágazat), kozmetikus technikus és fodrász (szépészet ágazat), valamint vízügyi technikus (környe-zetvédelem és vízügyi ágazat) szakma szerezhető.

A hároméves szakképző iskolai képzésben résztvevő tanulóknak az építőipar ágazatban kőműves, burkoló, festő, mázoló és tapétázó, bádogos, ács, tetőfedő, szigetelő és szárazépítő, a fa-és bútoripari ágazatban asztalos, az épületgépészeti ágazatban központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő és víz- csatorna és közmű-rendszerszerelő szakma tanulására van lehetőségük. A nappali tagozatos szakmai képzésbe beiratkozó tanulók minannyian ösztöndíjban részesülnek, amely az ágazati vizsga letétele után a szakirányú oktatásban a tanulmányi eredménytől függően akár 59.000 Ft is lehet. A duális képzésben résztvevőket a szakképzési munkaszerződésben meghatározott munkabér illeti meg.

A 2020/2021-es tanévtől indított Orientációs évfolyam segítséget nyújt azoknak a tanulóknak, akik bizonytalanok a pályaválasztásban, vagy az általános iskolát kompetenciahiánnyal fejezik be.

Az intézmény rendelkezik sportcsarnokkal és a képzéshez szükséges tanműhelyekkel, nyelvi laborral, informatikai termekkel, multifunkciós előadóteremmel, modellkészítő termekkel. A tanulók órarendi keretek közt ismerhetik meg a tervezőprogramokat. A szakmai gyakorlati képzés a duális képzés mellett az iskola tanműhelyeiben is megoldható.

A felnőttoktatás keretében munka mellett ingyenesen második szakképesítés tanulására is van lehetőség esti munkarendben.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola

7400 Kaposvár, Cseri út 6.

Telefon: +36-30-827-8721

E-mail: epitoipari034173@gmail.com

OM azonosító: 203027/002


2024KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola