SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/002 | 7400 Kaposvár, Cseri út 6.

Intézmény logo

KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Erasmus+ 15-KA1VET-3329

 

Szakmai kapcsolat: ígéretesen alakul a lengyel barátság

Ígéretesen alakul a Lamping József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola nemzetközi kapcsolata: pénteken szakmai tanácskozásukon élőben kapcsolták a lengyelországi Radomskát, ahol jelenleg tíz kaposvári diák tartózkodik.

Az Erasmus-program keretében valósítják meg a három- hetes külföldi projektet. Eredetileg Törökországba készült a csapat, ám az ottani események hatására korábban változott a program, s a czestochowai építőipari testvériskola segítségével vették fel a kapcsolatot a radomskoi faipari középiskolával.

– A hagyományos magyar–lengyel barátságot a mindennapokban is átéltük, szeretettel, hihetetlenül kedvesen fogadták csapatunkat Radomskában – mondta pénteken Agócs Attila, a Kaposvári Szakképzési Centrum Lamping József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója. – Diákjaink tágas, jól felszerelt műhelyekben töltik a háromhetes gyakorlatot. Akárcsak hazánkban, Lengyelországban is nagy hangsúlyt helyeznek a gyakorlatközpontú képzésre, a fiatalok többek közt régi bútorokat újítanak fel, továbbá szék, pad, asztal, illetve nyílászárók készítésével is foglalkoznak.

Jelenleg a második kaposvári csoport tartózkodik a lengyel városban, s a korábbi tapasztalatokról egy diák, Baranyai János beszélt. Agócs Attila kiemelte: az élő, kölcsönös szakmai előnyökön alapuló együttműködést szorgalmazzák. A meglévő ismeretek bővítésén kívül gyakorlati tapasztalatszerzésre is lehetőség nyílik, s persze a nyelvgyakorlásra is.

Egyre népszerűbb a faipari szak a kaposvári iskolában, ahol a tehetséggondozásra is nagy figyelmet fordítanak. Agócs Attila rámutatott: számos eredmény jelzi a tanintézmény sikerét, s ezen az úton akarnak továbbhaladni. A pályázatban leírt követelményeket maradéktalanul teljesítették, s a Kaposvári Szakképzési Centrum is támogatja az Erasmus-programban a részvételüket.

 

Erasmus+ 15-KA1VET-3329 galéria


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola

7400 Kaposvár, Cseri út 6.

Telefon: +36-30-827-8721

E-mail: epitoipari034173@gmail.com

OM azonosító: 203027/002


2024KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola